18. lokakuuta 2008

Välimerelliset tortillapizzat


Olen sosekeittojen ystävä ja saan niillä vatsanikin aivan täyteen, jos lisukkeena vaan on (tarpeeksi!) leipää. Mies taas ei ollenkaan ymmärrä näitä sosekeittoja. Viimeksikin tuo luimisteli soppakattilan nähdessään ja kysyi "eikö ole mitään kiinteää ruokaa?". Sitten sitä kaiveltiin taas edellispäiväisiä riisinjämiä kaapista, jotta saatiin herrankin vatsa täyteen.

Tällä kertaa olinkin sitten paremmin aseistautunut, sillä tein keiton lisukkeeksi tortillapizzoja. Nämä pizzat olivat ehkä vähän hassu yhdistelmä keiton kanssa syötäväksi, mutta ainakin ruoka oli tarpeeksi kiinteää ja täyttävää (ja hyvää). Kaloreitakin oli vain neljä tai viisi, ja sitten loppuvatkin sormet.

Nämä makoisat ja hieman rapsakat "pizzat" sopivat paloiteltuna vaikkapa suolapaloiksi illanistujaisiin tai telkkarin äärelle. Ovat muuten ehkä vieläkin parempia kylminä!

AINEKSET

tortillalättyjä
aurinkokuivattua tomaattitahnaa, pestoa, tapenadea tms.

Täytteitä mielen mukaan, meillä oli:
punasipulia
parmankinkkua
marinoituja herkkusieniä
mozzarellaa
vihreää paprikaa (mieluummin olisin laittanut basilikaa tai rucolaa, mutta kun ei ollut)

1. Voitele tortillalätyt kevyesti tahnalla, laita täytteet päälle ja paista 250-asteisessa uunissa 7 - 8 minsaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti