3. tammikuuta 2009

Pippurikananpoika

Chettinadin alue Tamil Nadussa on kuuluisa maukkaista ja mausteisista ruoistaan. Chettinad-ravintolat ovat hyvin suosittuja ympäri Intiaa ja maailmaa, vaikka kaikki niistä eivät välttämättä kauhean autenttisia olekaan. Itse voin suositella lämpimästi kaikille Chennain-kävijöille Taj Connemara -hotellissa sijaitsevaa The Raintree -ravintolaa, jossa olen nauttinut yhden elämäni parhaimmista aterioista. Kaiken lisäksi ravintolan miljöö on aivan vertaansa vailla, sillä ravintola sijaitsee ulkona tumman taivaan ja suurten raintree-puiden alla (en tiedä puiden suomenkielistä nimeä...). Lisää kokemuksia kyseisestä ravintolasta voi lukea erään matkailijan kertomuksesta.

Yksi tunnetuimmista Chettinadin ruokalajeista on Chettinad Pepper Chicken, joka saa omaleimaisen makunsa mustapippurista. Mustapippuri ei yleisesti ottaen ole kovin tavallinen mauste intialaisissa ruoissa, ja ehkä juuri siksi ruoasta onkin tullut niin suosittu. Mustapippuri antaa ruoalle mukavaa poltetta, joka eroaa chilin tulisuudesta - chili polttaa suussa terävästi; mustapippuri lämmittää mukavasti.


Pippurikananpoikaohjeita on lukuisia, ja tällaiseksi on muokkautunut oma ohjeeni. Jos kaipaa ruokaan vielä enemmän mausteita, ainakin Madhur Jaffreyltä löytyy mausteisempi versio.

AINEKSET
noin neljälle

Tahnaksi:
½ - 1 tl mustapippuria
3 punaista kuivattua chiliä
1 tl jeeran (juustokuminan) siemeniä
½ tl fenkolin siemeniä

Pannulle:
1 - 2 rkl öljyä
1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
1 laakerinlehti
pala kanelitankoa tai pari palaa kassiaa
3 vihreää kardemummaa
3 neilikkaa
(jokunen currylehti)
2 sipulia hienonnettuna
n. 1 rkl inkivääri-valkosipulitahnaa
½ tl kurkumaa
1 - 2 tl korianterijauhetta
1 - 2 tl suolaa
2 tomaattia kuutioituna (tai pari kokonaista säilyketomaattia pilkottuna)
n. ½ kg (marinoimatonta) broileria suupalan kokoisiksi paloiksi paloiteltuna

1. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paahda siinä mustapippureja ja chilejä hetki. Laita ne tehosekoittimen kulhoon. Lisää pannulle taas tilkka öljyä ja paahda jeeran ja fenkolin siemeniäkin hetki (varovasti, etteivät ne kärvähdä). Lisää nekin tehosekoittimen kulhoon ja jauha kaikki pienen vesitilkan kanssa tasaiseksi tahnaksi. Jos et omista mausteiden jauhamiseen hyvin soveltuvaa konetta, siemenet voi jauhaa morttelissakin. Jauhettuja mausteitakin voisi ehkä käyttää, mutta silloin mausta ei tule aivan yhtä vahva.

2. Kuumenna öljy isohkossa pannussa ja anna sinapinsiementen paukkua kannen alla. Lisää kokonaiset mausteet (eli kokonainen garam masala) sekä currylehdet ja paistele koko ajan sekoitellen, kunnes mausteet alkavat tuoksua voimakkaasti ja pullistua (15 - 20 sekuntia). Lisää sipuli ja paista, kunnes sipuli on melko hyvin ruskistunut (10 - 15 minuuttia).

3. Lisää inkivääri-valkosipulitahna ja paista edelleen silloin tällöin sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää jauhettu maustetahna, kurkuma ja korianterijauhe ja paista minuutin verran. Lisää suola ja tomaatit ja paista edelleen, kunnes neste on lähes hävinnyt pannulta. Lisää paloiteltu broileri ja sekoita hyvin. Älä lisää vettä. Paista, kunnes broileri on kypsää ja tarkista maku. Jos haluat, ripottele päälle ennen tarjoamista vielä vähän mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti