22. maaliskuuta 2009

Pähkinöitä purtavaksi

Olimme eilen hieman juhlimassa läheisessä 'f'' Cafe & Loungessa, josta ukkeli vaahtosi jo Suomessa. Ravintola on Fashion Tv:n omistuksessa, ja paikka on kuulemma hurjan suosittu, ruoka on hyvää ja asiakaskunta on erittäin trendikästä (eli vähän niin kuin meikäläinen, heh heh). Sisustus olikin äärettömän tyylikäs, mutta muuta myönteistä paikasta ei sitten oikein tahtonut löytyäkään. Paikka oli lähes tyhjä, kun menimme sinne, ja vaikka porukkaa tulikin illan aikana lisää, ei siellä kyllä mitään ryysistä ollut. Ruoka oli aika mitäänsanomatonta (nacho-lautanen kanalla ansaitsee kyllä erikoismaininnan), ja usempikin tuote ruokalistalla oli loppunut. Laaduntarkkailija rupesikin tivaamaan tarjoilijalta, että "mitä tälle paikalle oikein on tapahtunut, kun teiltä on kaikki loppu, ja täällä on näin hiljaistakin?" Tarjoilija ei ruvennut selittelemään mitään, vaan myönsi ilman kiertelyjä, että lama oli vienyt asiakkaat.

Huvittavinta paikassa oli tarjoilun taso, enkä voinut olla ihmettelemättä, mistä tienvarren grillikojusta tarjoilijat oli oikein löydetty. Yksi rähmäkäpälä kaatoi muun muassa laaduntarkkailijan drinkin pöydälle, eikä edes älynnyt tuoda uutta tilalle ilman pyytämistä. Hupaisaa on minusta sekin, että asiakkaan eteen tuodaan olutpullo ja sen jälkeen asiakkaalta kysytään, että "avataanko tämä". Kyllä kiitos, se helpottaisi juomista huomattavasti! :-D

Mielenkiintoisin juttu tuolla ravintolassa ei liittynytkään ruokaan mitenkään: kokeilin nimittäin ensimmäistä kertaa elämässäni vesipiippua! Ravintolassa oli oikein erillinen menu vesipiippuaromeista, joista sai valita mieleisensä. Me valitsimme mintun maun, ja pian pöytään kannettiin piippu, jonka alaosassa oli höyryävä lasiastia. Jokaiselle tuotiin myös omat "suulakkeet", joilla vesihöyryä imettiin suuhun, minkä jälkeen savut puhalleltiin ulos. Aika hauska kokemus!

Tänään olikin sitten vaikeuksia päästä sängystä ylös, koska uni olisi vain kovasti maittanut. Hipulta pääsi vain lahjakkaasti unohtumaan se, että sunnuntai on se päivä, kun kaikki täällä harrastavat kyläilyä. Ensimmäisen kerran ovikello soi tuossa yhdentoista aikoihin, ja niin nopeaa syöksyä sängystä suihkuun tuskin on ennen nähty! :-D

Päivän vieraat olivat onneksi sellaisia, joista erityisesti tykkään: niitä, jotka tuovat omat eväät tullessaan. Ensimmäiset vieraat toivat ihania tuoreita samosoita...

Näpit irti! Mä otan kuvan ensin.

... ja lajitelman ghee-makeisia.

Tuo, missä on manteli, oli julmetun hyvää!

Toiset vieraat panivat vielä paremmaksi: he nimittäin toivat mukanaan myös meille ruoat illaksi.

Nainen oli valmistanut aivan järjettömän hyvää kanacurrya ja kalaruokaa, jota ei vielä maistettu, koska se on kuulemma seuraavana päivänä vieläkin parempaa. Sitä siis nautiskelemme huomenna! Hyderabad on kuuluisa viinirypäleistään, ja niitäkin saimme hillittömän läjän. Suomeenkin tulee aika paljon viinirypäleitä Intiasta, mutta eivät ne koskaan ole olleet niin hyviä ja makeita kuin nämä viinirypäleet täällä.

Ja sitten päivän epistolaan, eli siihen toiseen ruokaan, jonka kehittelin pari iltaa sitten. Ruoka oli hyvää ja saavutti syöjien suosion. :-)


KAHDEN PÄHKINÄN PERUNAT

noin neljälle

1 - 2 rkl öljyä
kourallinen cashewpähkinöitä puolitettuna
2 punaista kuivattua chiliä palasina
1 tl jeeran siemeniä
3 oksaa currylehtiä karkeasti hienonnettuna (jos ei ole tuoreita, jätä ne pois kokonaan)
3 vs-kynttä hienonnettuna/karkeasti murskattuna
noin 5 perunaa keitettynä, kuorittuna ja karkeasti murskattuna/paloiteltuna
½ tl kurkumaa
suolaa
½ - 1 tl korianterijauhetta
pieni kourallinen maapähkinöitä paahdettuna ja karkeasti veitsellä hakattuna
(sitruunamehua)

VALMISTUS

1. Kuumenna öljy pannulla, lisää cashewpähkinät ja paista hetki, kunnes pähkinät ovat saaneet hieman väriä. Lisää chilit, jeera, currylehdet ja valkosipuli ja paista hetki sekoitellen.

2. Lisää perunat, kurkuma, suola ja korianterijauhe, sekoita hyvin ja paista viitisen minuuttia. Lisää loppuvaiheessa maapähkinät ja halutessasi myös sitruunamehua.

6 kommenttia:

  1. No harmi että tuo paikka oli noin alas mennyt,että palvelu oli surkeaa.Mä en ole koskaan polttanut vesipiippua,mutta täältäkin löytyy kauppoja,missä myydään niitä erimakuisia tupakoita.Ja just pari päivää sitten näin tuossa puistossa nuoren parin,jolla oli vesipiippu mukanaan...

    Olipa hyviä ruokatuliaisia teidän vierailla! Varsingin namuset ja samosat näyttävät niin niin nameilta!
    Unenlahjat ovat palautuneet sulle ,oletan....
    Jännä perunaresepti!

    VastaaPoista
  2. Yaelian, ei voi olla totta; vesipiippu mukana puistossa...! Varmaan kiva kanniskella sitä. :-)

    Tuliaiset olivat tosiaankin hyviä. Mulla kesti aikansa, että totuin noihin intialaisiin makeisiin, mutta nyt ne kyllä maistuvat, vähän turhankin hyvin. :-D

    Unenlahjat ovat palautuneet miten kuten... tänään heräsin varttia yli viisi. Mutta eikös se aikainen lintu madon nappaa, vai miten se nyt meni.

    VastaaPoista
  3. hoh, hurjat tuomiset vierailla! Mulle iskis varmaan ressi että mitä viedä sitten kun itse menee kylään :)

    VastaaPoista
  4. Hehee, Nelle, enpä kerennyt edes ite vielä ajattelemaan noin pitkälle! :-) Täytyy varmaan sitten vastakyläilyvaiheessa heittää turistivaihde päälle, eli mun ei tarvi viedä mitään, kun en edes tiedä, mitä kuuluisi viedä, koska mähän olen vain turisti.. :-D

    VastaaPoista
  5. Hei viitsisitkö käydä jossain intialaisessa makeiskaupassa kuvaamassa hyllyjä? Olen kuolannut tuon karkkituliaiskuvasi äärellä useampaan kertaan.

    Kiva blogi sulla!

    VastaaPoista
  6. Anonyymi, itse asiassa olen jo käynytkin! :-D Niistä kuvista tuli vaan aika huonoja, kun ne karkit olivat vitriinin takana, ja se lasi heijasti valoja aika pahasti. Lasin takana olevat namut näkyvät siis aika huonosti. Mutta ehkä menen uudemman kerran, jos löytyisi vaikka vitriinitön kauppa!

    Ja kiitos :-)

    VastaaPoista